Avastamas Ameerikat, 11. päev: Galerii Houstonist

Houston ja Texas nähtud, homme läänerannikule. Sisu osas järelhüüe peatselt.

Siin siis ülevaade piltides.

Lennujaamast linna. Houston on elanike arvu järgi USAs suuruselt vist kolmas või neljas linn, pindalalt aga sama suur, kui esimesed neli kokku. See tähendab, et Oil City on suhteliselt hajaasustatud – tohutult suure kiirteede võrgu läbi on ühendatud koguni neli-viis erinevat downtowni – pilvelõhkujatega pikitud ärirajooni, mis päeval kihavad elust ja Lexustest, õhtuti on aga surnud. See ja järgmised pildid udused, kuna tehtud liikumise pealt ja kaamera on telefonis.

siit pildilt on läbi udu ehk osaliselt aru saada, et linna keskelt jookseb läbi mitmetasandiline freeway.


Siin linnas on lihtsalt nii palju raha, et õudne. Samas on hinnatase allpool mõlemat rannikut, inimesed rõõmsamad ja sõbralikumad.

Kvaliteet on ülijube, aga kui pilt tehtud, tuleb ka üles panna.
Küllap pole siiski nendelt piltidelt aru saada, kui uskumatu see linn visuaalselt tegelikult on.


kuna jõudsin Houstonisse laupäevasel päeval, siis paraku oli see asutus kinni ja asjaosalised ise olid ilmselt kodus. Tean – uurisin järele.


Läbi euroopa ajakirjanduse või viletsate filmide kõverpeegli võib jääda mulje, nagu oleks Ühendriikide lõuna mingite redneckide reservaat. Lisaks sellele väärkujutelmale pole õige ka arusaam, nagu oleks lõuna traditsiooniline ja murdmatu vabariiklaste kants. Tegelikkus on märksa keerulisem, hjuustõunialased on arukad, haritud, õnnelikumad ja jõukamad kui ükski euroopa rahvas. Infra on parem ja modernsem ja inimestel läheb hästi. Järgmise nädala valimistel võtab siiski seekord võidu pea kõikidel valitavatel positsioonidel vabariiklaste partei.
Houstoni linn on Harris Countys.

vaade minu hotelli esiselt väljakult. Kõrvuti USA ja Texase/Tsiili lipp. Nii on see igal hoonel. Iga päev ja kogu aeg. Patriotism on ameeriklaste tegelik religioon. Ja see on kadestamisväärne.

Texases elab ka veel täna selliseid inimesi, kes harrastavad nö traditsioonilist elu. See härra tegeles küttimise ja vist ka nülgimisega ühes reaalses töötavas rantšos, mida külastasin (nö working ranch) – farmi nimi oli George Ranch.


Tüüpiline hilis-viktoriaanlik peahoone suuremate maatükkide peal, kus tegeldi kas farmingu või ranch-tüüpi majapidamistega. Esimene siis peamiselt vilja ja juurviljade kasvatamine, teine kariloomade pidamiseks.

Õhtune Houstoni downtown.

See härra jäi pildi peale Houstoni Aquariumis. Korraliku raha eest on keset Texast ehitatud võimas akvaarium, kus on ka üks suurimaid haide reservuaare.

Vasakult paremale: Sebastian (23-aastane Freiburgi kohalik roheline poliitik), mina ise, Mahmoud (kahe Hollandi tudengiorganisatsiooni esimees) ja Even (endine norra kristlike demokraatide noorteorganisatsiooni juht, tänane EU integration researcher Oslo Ülikoolis ja vist ka vastne Norra suurima lobi & pr ettevõtte spin doctor). Toredad poisid kõik.