Avastamas Ameerikat, 13-15. päev: Galerii San Franciscost

teel Sacramentost San Fraciscosse avaneb see pilt vahetult enne Friscot. Vaiksest ookeanist saabuvate naftalaadungite ümbertöötlemine.

San Francisco sadam.

Minu hotell, selle kõrval America Building ja nende vahel kesköine täiskuu.


Ameerika patriotism. San Francisco Chinatownis.

Main Street. Palju poode. Väga kallis.

Peaaegu kõigis linnades, kuhu ma sattusin, oli korralikult linnaplaneerimisega vaeva nähtud. Rohelus, puud, vaheldus. Välja arvatud Houston, kus detailplaneeringuid (zoning) pole olemas ega tule ka. Selle tulemusena roomab linn segaduses neljas erinevas ilmakaares ja on geograafiliselt suurem kui usa kolm suurimat linna kokku.

Hommikupoolik San Francisco sadamas.

Põhiline turistilõks. Tramm. imeloom, mis 11 taala ees päevas võimaldab sul lõputult edasi-tagasi mööda San Francisco ameerika mägesid üles-alla sõita. Hämmastav, et märkimisväärne hulk pensionäre reaalselt sellega tegeleb.

Kliima on hea. Sadam ja taga üks San Francisco sildadest, udus. Ei ole Golden Gate.

Trammi pealt.

Trammi pealt vol 2.